Nyheder

En af sæsonens store turneringer er nu åben for tilmelding

Sad golfer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er vi klar til en af årets helt store turneringer – SPIL MED ELITEN.
Størstedelen af vores elitespillere vil være til start og der er derfor god mulighed for at se, hvordan vores bane kan spilles fra første parket.

Formatet i år er Stableford Bestball, hvor de 3 bedste scores på holdet tæller til holdets samlede score. Man samler derfor op, når man ikke kan score point eller forbedre holdscoren. 

Grundet de nye lempede Covid-19 regler vil vi forsøge, at afholde dette som en rigtig gunstart og dermed med efterfølgende spisning og præmieoverrækkelse.
​Vær dog opmærksom på, at efterfølgende spisning formentlig vil kræve corona pas, såfremt vi skal sidde indenfor. Vi håber på godt vejr og dermed at kunne benytte terrassen i stedet.

Der er plads til 54 medlemmer, da eliten stiller med 18 spillere til start. Skynd dig at tilmelde dig, da vi erfaringsmæssigt ved, at der hurtigt bliver udsolgt. 
(Er du elitespiller skal du ikke tilmelde dig via turneringslinket, men sende besked direkte til Golfreceptionen eller din holdkaptajn, at du deltager)

Der vil være flotte præmier og du vil blive en oplevelse rigere ved at gå med en elitespiller.  
TILMED DIG HER

Med venlig hilsen

Turneringsledelsen

Læs mere

Golfspilleren i Centrum

 

Kære medlem

I vores bestræbelse på løbende at udvikle golfklubben har vi brug for din feedback til at sikre de bedste oplevelser og største mulig værdi af dit medlemskab.

Vi ønsker, at blive bedre til at forstå de forhold og faktorer, som har betydning for vores medlemmers oplevelse af golfklubben. Denne viden giver os en unik mulighed for at udvikle en organisation, som hele tiden stræber mod, at skabe den bedst mulige oplevelse for dig som golfspiller.

Vi mener, at den gode oplevelse for medlemmer i golfklubben skaber det bedste grundlag for klubbens forsatte udvikling og drift.

Den 11. maj udsendes første runde af Golfspilleren i Centrum 2021 til halvdelen af medlemmerne. Den resterende halv vil modtage invitation til undersøgelsen den 14. sept.. Afsender på invitationen til medlemsundersøgelsen er Players1st.

Vi har brug for netop din feedback, og vil bruge dine input til den fortsatte udvikling af golfklubben – Tak

Venlig hilsen

Peter
Golfmanager

 

Læs mere

Det går stød og roligt fremad

 

Der sker lidt hele tiden i receptionsområdet og i dag kom der folie på vores nye væg.
Vi kan derfor nu begynde med næste fase, som er at få de nye medlemsskærme op og hænge på væggen og få flyttet betalingsterminalen.
Fjernsynet er allerede på plads, hvor vi i fremtiden vil vise en masse brugbar information til medlemmer og gæster. Og give vores sponsorer mulighed for at markedsføre sig.

 

 

Læs mere

Plejestrategi for Hornbæk Golfklubs greens 2020/21

Under videoerne kan du læse en dybere beskrivelse af Sørens plejestrategi for banen i 2021 og fremadrettet, samt blive klogere på hvorfor vores bane står ekstra flot ift. tidligere år. God læselyst.  

I linket nedenfor ses hvorledes greenkeeperne skifter hullerne på greens. 

Hulskift

 

 

Mange har den seneste tid rettet henvendelse om hvorfor vores greens’ hastighed samt generelle stand har været bedre i 2020 og starten på sæson 2021 end hidtil.

Optimering af greens kommer som resultat af en ny plejestrategi, hvor vi uden at gå på kompromis med sundhed og naturen har set flot udvikling af vores greens. I moderne greenkeeping ændrer plejestrategierne sig gennem forskning samt nye produkter som gødning, afspænding, topdress og græsfrø.  Den viden sætter vi os ind i og benytte os af i videst mulige udstrækning.

Det har vist sig gennem forskning de sidste 10-15 år, at tromling/rulning af greens er sundt for græsset, udover det giver en fastere, hurtigere og mere jævn spilleoverflade. Både svampesygdomme og mos-udvikling formindskes ved tromling af greens, hvilket er i skarp kontrast til tidligere ideer om at komprimeringen af græsset var usundt for greens i længden. I Hornbæk kører vi med vibrations-/tromle led, som ikke komprimerer dybere i vækstlaget, men kun trykker i toppen, udover det vibrerer den sandet i overfladen, og da topdresset er sand med den rigtige kornkurve, er det ikke muligt at pakke sandet med denne proces. For at være helt sikre på ikke at overkomprimere underlaget lufter/prikker vi greens ca. 8 gange i løbet af sæsonen, og får på den måde også sat gang i omsætningen af dødt organisk materiale(filtlag) som findes i overfladen af greens. Udover at klubben har investeret i et nyt forbedret vibrations-/tromle sæt, har vi i 2020 og 2021 opjusteret tromlingen fra 1-2 gange ugentligt til 5 gange ugentligt, hvilket har givet synlig effekt.

Forskning og udvikling hos græsproducenterne giver nye muligheder, eftersom sorterne bliver stærkere og mere modstandsdygtige overfor svampe/sygdomme og slid, samtidig med at vi skal være nøjsomme med hensyn til vand/gødning. Med disse faktorer har vi i denne sæson klippet greens i en højde på 4,2 millimeter, hvor vi før har ligget på 4,5-5 millimeter. Denne ændring hjælper naturligvis også en smule til at skabe øget hastighed på greens.

I april måned lavede vi analyse på greens’ rodlængder, filtlag, græssammensætning, ukrudtstryk og sygdomme. Denne analyse giver os et overblik samt mulighed for at ændre bane plejen, uden at gå på kompromis med tilstanden i greens. Analysen har vi lavet i 10 år, og med dette værktøj kan jeg se om en klippehøjde på 4,2mm har ændret tilstanden. Analysen udarbejdes på samme tidspunkt hver år, da eksempelvis rodlængen varierer i løbet af sæsonen – fra oktober til marts bruger planten kræfter på rodudvikling, resten af året bruges energien til at producerer bladmasse.

I løbet af sæsonen tilføres der gødning, afspænding og kunstvanding. Planten får serveret det hele fra overfladen og har derfor ikke behov for at sætte rødderne dybt, dette er planten nødsaget til fra oktober til sæsonstart. Rodudviklingen er vigtig, eftersom lange rødder giver mulighed for at hente vand og næring i et stort område og tørkeskader ses naturligvis senere med dybe rødder end ved planter med korte rødder. Vi har haft fokus på vores greenanalyse i mange år, derfor har vi godt styr på hvad der er under det grønne på greens. Og på nuværende tidspunkt har vi en acceptabel rodlængde.

Vertikalskæring foregår også hyppigere end tidligere, i takt med vi gøder greens hver 20. dag, holdes greens i god vækst og bliver derfor tætte. Dette går ud over hastigheden hvis man ikke vertikalskærer greens. Vi skærer dem vertikalt hver 3 uge, og så vidt muligt kun ½mm over jordoverfladen, så græsmængden reduceres, hvilket med det samme mærkes på hastigheden som bliver hurtigere.

Greens har hele sidste år været ensartede og set visuelt bedre ud end tidligere år, det hænger sammen med at vi har ændret vores strategi for udbringning af gødning, hvor vi tilfører samme mængde som vi plejer, men udbringer hyppigere og mindre mængder.

Vores til førelse af afspændingsmiddel har også gjort en forskel. Afspændingsmiddel bruger vi for at bryde den barriere der findes i dødt organisk filtlag i toppen af greens. Der er visse fordele ved brug af afspænding; vand og næring har bedre mulighed for at komme til rodzonen, hvilket fremmer rodvækst. Afspændingsmiddel forebygger og bekæmper tørkepletter, og effektiviteten af vanding af greens maksimeres. Vand og luftbalancen i greens forbedres, så der er passende vækstmuligheder samt mindsket risiko for udtørring. Forskning med afspænding har de sidste par år vist gode resultater, og vi har i Hornbæk oplevet mindre slitage, færre tørkepletter og mørke skygger i greens er formindsket. Dertil ligger kraftigt nedbør ikke så længe på greenoverfladen og greens bliver ensartede. Vi tilfører årligt 100 liter, for bare 10 år siden tilførte vi kun 20 liter og for 15-20 år siden tilførtes der slet ikke afspændingsmiddel.

I 2020 blev der brugt over 1700 arbejdstimer på vores greens, og vi er glade for at kunne se resultatet af arbejdet, og at medlemmerne også har bemærket det.

Forbedring af fairways vil igen i år påbegyndes i maj måned, hvor vi topdresser/eftersår. I denne sæson med særlig fokus på hul 5, 8, 12, 15 og 16.

Fårene er kommet tilbage i engen efter vinterophold hos Christian, fårene har fået ormekur, er nyklippede og de er i det hele taget bare så fine.

I øvrigt har vi, foruden vores faste team på 5 mand, ansat 2 sæsonmedarbejdere med start maj. Jaimie er ansat i 7 måneder. Han har været greenkeeper stort set hele sit liv, og tilmed som chefgreenkeeper i mange år. Leif er blevet ansat i 5 måneder, og han har arbejdet på kirkegård samt skole, hvor han har passet de grønne arealer.

Det bliver rigtigt godt, og frigiver tid og ressourcer til at vi i år kan få en rigtigt flot bane at spille på.

 

I ønskes alle en god golfsæson i 2021

//Søren Petersen.

Læs mere

Opdatering af GolfShot GPS

Vi har i dag fået besked fra GolfShot, at de har opdateret vores 18 hullers bane med den nye rating på hullerne. Til de medlemmer som benytter GolfShot, så husk at gå ind under “settings/Sync regions” og herefter tryk “Sync” i øverste højre hjørne.
Så får i den korrekte indstilling på vores 18 hullers bane med korrekt rating.
VI afventer stadig GARMIN, som efter flere henvendelser endnu ikke har reageret. Men vi presser på.
God lørdag 

Venlig hilsen
Peter

Læs mere

Facebook opslag

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Plejestrategi for Hornbæk Golfklubs greens 2020/21.

Mange har den seneste tid rettet henvendelse om hvorfor vores greens’ hastighed samt generelle stand har været bedre i 2020 og starten på sæson 2021 end hidtil.

Optimering af greens kommer som resultat af en ny plejestrategi, hvor vi uden at gå på kompromis med sundhed og naturen har set flot udvikling af vores greens. I moderne greenkeeping ændrer plejestrategierne sig gennem forskning samt nye produkter som gødning, afspænding, topdress og græsfrø. Den viden sætter vi os ind i og benytte os af i videst mulige udstrækning.

Det har vist sig gennem forskning de sidste 10-15 år, at tromling/rulning af greens er sundt for græsset, udover det giver en fastere, hurtigere og mere jævn spilleoverflade. Både svampesygdomme og mos-udvikling formindskes ved tromling af greens, hvilket er i skarp kontrast til tidligere ideer om at komprimeringen af græsset var usundt for greens i længden. I Hornbæk kører vi med vibrations-/tromle led, som ikke komprimerer dybere i vækstlaget, men kun trykker i toppen, udover det vibrerer den sandet i overfladen, og da topdresset er sand med den rigtige kornkurve, er det ikke muligt at pakke sandet med denne proces. For at være helt sikre på ikke at overkomprimere underlaget lufter/prikker vi greens ca. 8 gange i løbet af sæsonen, og får på den måde også sat gang i omsætningen af dødt organisk materiale(filtlag) som findes i overfladen af greens. Udover at klubben har investeret i et nyt forbedret vibrations-/tromle sæt, har vi i 2020 og 2021 opjusteret tromlingen fra 1-2 gange ugentligt til 5 gange ugentligt, hvilket har givet synlig effekt.

Forskning og udvikling hos græsproducenterne giver nye muligheder, eftersom sorterne bliver stærkere og mere modstandsdygtige overfor svampe/sygdomme og slid, samtidig med at vi skal være nøjsomme med hensyn til vand/gødning. Med disse faktorer har vi i denne sæson klippet greens i en højde på 4,2 millimeter, hvor vi før har ligget på 4,5-5 millimeter. Denne ændring hjælper naturligvis også en smule til at skabe øget hastighed på greens.

I april måned lavede vi analyse på greens’ rodlængder, filtlag, græssammensætning, ukrudtstryk og sygdomme. Denne analyse giver os et overblik samt mulighed for at ændre bane plejen, uden at gå på kompromis med tilstanden i greens. Analysen har vi lavet i 10 år, og med dette værktøj kan jeg se om en klippehøjde på 4,2mm har ændret tilstanden. Analysen udarbejdes på samme tidspunkt hver år, da eksempelvis rodlængen varierer i løbet af sæsonen - fra oktober til marts bruger planten kræfter på rodudvikling, resten af året bruges energien til at producerer bladmasse.
I løbet af sæsonen tilføres der gødning, afspænding og kunstvanding. Planten får serveret det hele fra overfladen og har derfor ikke behov for at sætte rødderne dybt, dette er planten nødsaget til fra oktober til sæsonstart. Rodudviklingen er vigtig, eftersom lange rødder giver mulighed for at hente vand og næring i et stort område og tørkeskader ses naturligvis senere med dybe rødder end ved planter med korte rødder. Vi har haft fokus på vores greenanalyse i mange år, derfor har vi godt styr på hvad der er under det grønne på greens. Og på nuværende tidspunkt har vi en acceptabel rodlængde.

Vertikalskæring foregår også hyppigere end tidligere, i takt med vi gøder greens hver 20. dag, holdes greens i god vækst og bliver derfor tætte. Dette går ud over hastigheden hvis man ikke vertikalskærer greens. Vi skærer dem vertikalt hver 3 uge, og så vidt muligt kun ½mm over jordoverfladen, så græsmængden reduceres, hvilket med det samme mærkes på hastigheden som bliver hurtigere.

Greens har hele sidste år været ensartede og set visuelt bedre ud end tidligere år, det hænger sammen med at vi har ændret vores strategi for udbringning af gødning, hvor vi tilfører samme mængde som vi plejer, men udbringer hyppigere og mindre mængder.

Vores tilførelse af afspændingsmiddel har også gjort en forskel. Afspændingsmiddel bruger vi for at bryde den barriere der findes i dødt organisk filtlag i toppen af greens. Der er visse fordele ved brug af afspænding; vand og næring har bedre mulighed for at komme til rodzonen, hvilket fremmer rodvækst. Afspændingsmiddel forebygger og bekæmper tørkepletter, og effektiviteten af vanding af greens maksimeres. Vand og luftbalancen i greens forbedres, så der er passende vækstmuligheder samt mindsket risiko for udtørring. Forskning med afspænding har de sidste par år vist gode resultater, og vi har i Hornbæk oplevet mindre slitage, færre tørkepletter og mørke skygger i greens er formindsket. Dertil ligger kraftigt nedbør ikke så længe på greenoverfladen og greens bliver ensartede. Vi tilfører årligt 100 liter, for bare 10 år siden tilførte vi kun 20 liter og for 15-20 år siden tilførtes der slet ikke afspændingsmiddel.

I 2020 blev der brugt over 1700 arbejdstimer på vores greens, og vi er glade for at kunne se resultatet af arbejdet, og at medlemmerne også har bemærket det.

Forbedring af fairways vil igen i år påbegyndes i maj måned, hvor vi topdresser/eftersår. I denne sæson med særligt fokus på hul 5, 8, 12, 15 og 16.
Fårene er kommet tilbage i engen efter vinterophold hos Christian, fårene har fået ormekur, er nyklippede og de er i det hele taget bare så fine.

I øvrigt har vi, foruden vores faste team på 5 mand, ansat 2 sæsonmedarbejdere med start i maj. Jaimie er ansat i 7 måneder. Han har været greenkeeper stort set hele sit liv, og tilmed som chefgreenkeeper i mange år. Leif er blevet ansat i 5 måneder, og han har arbejdet på kirkegård samt skole, hvor han har passet de grønne arealer.

Det bliver rigtigt godt, og frigiver tid og ressourcer til at vi i år kan få en rigtigt flot bane at spille på.

I ønskes alle en god golfsæson i 2021
//Søren Petersen.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Jeg syntes bare du den bedste greenkeeper Søren 😎🏌🏻‍♂️🌅🥳

Glæder os til at spille den på søndag

Glæder mig til at prøve dem

Synes måske bare at hullerne er lige lovlig små😌

Godt arbejde 💪🏼⛳️

Søren Aaby

Kan du ikke kigge forbi Dyrehaven, please...?

I er bare Danmarks bedste team. De bedste greens nogensinde. 👏👏👏👏👏

Super indsats. Greens har aldrig været bedre - perfekte 👍

Helt enig ! Super Greens godt gået. 👏🏌️‍♀️

Ja,/ stor fornøjelse. Godt gået SØREN &co

Det er altså lækkert, det dér!

View more comments

Indlæs flere